CIKGUADIES WEBLOG....!

Semoga apa yang terkandung dalam blog ini dapat membantu guru-guru, pelajar dan sesiapa sahaja di luar sana yang mahukan kelainan dalam pembelajaran SEJARAH. Sebarang komentar, pertanyaan dan perkongsian ilmu bolehlah diemelkan kepada saya di haidie67@gmail.com. Sama-samalah kita MEMARTABATKAN SUBJEK SEJARAH.

NOTIS PENAFIAN:

Anda dibenarkan mengeluar ulang mana-mana bahagian data, artikel, ilustrasi, audio, video dan isi kandungan blog ini dalam apa juga bentuk dan dengan cara apa jua sama ada secara elektronik, duplikasi, mekanik, rakaman atau cara lain tetapi pihak kami TIDAK BERTANGGUNGJAWAB di atas kesahihan sebarang maklumat yang dipaparkan.

Hak Cipta Tersendiri © 2009 http://cikguadies.blogspot.com
MARI BELAJAR SEJARAH ...

Mari Kita Belajar Sejarah,
Demi Jadi Rakyat Sejati,
Agar Hidup Lebih Terarah,
Jangan Kita Menyesal Nanti.

PENCERAMAH SEJARAH SPM TUISYEN ATAU KELAS DI RUMAH

2013 Sejarah WAJIB LULUS! Anda perlukan lebih kefahaman & kemahiran subjek Sejarah? Perlu khidmat kepakaran Guru Cemerlang Sejarah yang berpengalaman? Dengan harga khidmat yang berpatutan, sila hubungi saya SEGERA sebelum anda ketinggalan! Emel saya sebelum jadual saya penuh pada tahun ini di haidie67@gmail.com ...


Anda Tanya CikguAdies Jawab!

Sunday, May 17, 2009

FAKTA RINGKAS: KONSEP MALAYSIA BOLEH

Konsep Malaysia Boleh! merupakan satu rangangan semangat yang telah dicetuskan
oleh Perdana Menteri Malaysia Keempat Datuk Seri Dr Mahathir Mohamad pada 1989.
Lebih daripada sekadar slogan, ia adalah laungan keyakinan dan pernyataan bahawa Malaysia mampu maencapai apa jua impian dalam semua bidang, termasuk mencapai taraf negara maju menjelang 2020.
Kekuatan semangat yang lahir dari pernyataan ini telah menjadi pendorong tenaga kepada rakyat Malaysia sehingga mampu mengumpul pingat emas kedua terbanyak di kejohanan Sukan SEA Kuala Lumpur 1989, menawan puncak Everest, mengelilingi dunia solo dengan perahu layar, berenang merentasi Selat Inggeris, membina bangunan tertinggi di dunia dan mencapai banyak lagi kejayaan di peringkat antarabangsa.

No comments: