CIKGUADIES WEBLOG....!

Semoga apa yang terkandung dalam blog ini dapat membantu guru-guru, pelajar dan sesiapa sahaja di luar sana yang mahukan kelainan dalam pembelajaran SEJARAH. Sebarang komentar, pertanyaan dan perkongsian ilmu bolehlah diemelkan kepada saya di haidie67@gmail.com. Sama-samalah kita MEMARTABATKAN SUBJEK SEJARAH.

NOTIS PENAFIAN:

Anda dibenarkan mengeluar ulang mana-mana bahagian data, artikel, ilustrasi, audio, video dan isi kandungan blog ini dalam apa juga bentuk dan dengan cara apa jua sama ada secara elektronik, duplikasi, mekanik, rakaman atau cara lain tetapi pihak kami TIDAK BERTANGGUNGJAWAB di atas kesahihan sebarang maklumat yang dipaparkan.

Hak Cipta Tersendiri © 2009 http://cikguadies.blogspot.com
MARI BELAJAR SEJARAH ...

Mari Kita Belajar Sejarah,
Demi Jadi Rakyat Sejati,
Agar Hidup Lebih Terarah,
Jangan Kita Menyesal Nanti.

PENCERAMAH SEJARAH SPM TUISYEN ATAU KELAS DI RUMAH

2013 Sejarah WAJIB LULUS! Anda perlukan lebih kefahaman & kemahiran subjek Sejarah? Perlu khidmat kepakaran Guru Cemerlang Sejarah yang berpengalaman? Dengan harga khidmat yang berpatutan, sila hubungi saya SEGERA sebelum anda ketinggalan! Emel saya sebelum jadual saya penuh pada tahun ini di haidie67@gmail.com ...


Anda Tanya CikguAdies Jawab!

Wednesday, March 25, 2009

Aktiviti Latihan Kawad Basah & KeringGambar-gambar ini menunjukkan ahli-ahli Kadet Bomba & Penyelamat SMK Taman Maluri yang berlatih penuh semangat semasa sesi latihan Operasi Kawad Basah & Kering pada 24 Mac 2009 bermula jam 2.30 petang. Aktiviti latihan ini dikelolakan oleh Pegawai Bomba Balai Bomba Pudu. Beberapa buah sekolah lain turut menyertai latihan ini bersama iaitu SMK St Gabriel, SMK Yaacob Latiff & SMK Cochrane.

Peristiwa menarik berlaku apabila sedang syok membuat latihan tetiba pegawai bomba mendapat panggilan kecemasan kebakaran di PGRM, Jalan Cerapu .... bergegas mereka bersedia .... tugas punya pasal .. tercengang gak kita orang! Syabas bomba..!

Sesi latihan ini berakhir pada jam 6.00 petang ... dan esok akan bermula lagi latihan yang sama di sekolah lain pulak ... begitulah komitmennya pegawai-pegawai bomba Balai Bomba Pudu ... terima kasih!


No comments: