CIKGUADIES WEBLOG....!

Semoga apa yang terkandung dalam blog ini dapat membantu guru-guru, pelajar dan sesiapa sahaja di luar sana yang mahukan kelainan dalam pembelajaran SEJARAH. Sebarang komentar, pertanyaan dan perkongsian ilmu bolehlah diemelkan kepada saya di haidie67@gmail.com. Sama-samalah kita MEMARTABATKAN SUBJEK SEJARAH.

NOTIS PENAFIAN:

Anda dibenarkan mengeluar ulang mana-mana bahagian data, artikel, ilustrasi, audio, video dan isi kandungan blog ini dalam apa juga bentuk dan dengan cara apa jua sama ada secara elektronik, duplikasi, mekanik, rakaman atau cara lain tetapi pihak kami TIDAK BERTANGGUNGJAWAB di atas kesahihan sebarang maklumat yang dipaparkan.

Hak Cipta Tersendiri © 2009 http://cikguadies.blogspot.com
MARI BELAJAR SEJARAH ...

Mari Kita Belajar Sejarah,
Demi Jadi Rakyat Sejati,
Agar Hidup Lebih Terarah,
Jangan Kita Menyesal Nanti.

PENCERAMAH SEJARAH SPM TUISYEN ATAU KELAS DI RUMAH

2013 Sejarah WAJIB LULUS! Anda perlukan lebih kefahaman & kemahiran subjek Sejarah? Perlu khidmat kepakaran Guru Cemerlang Sejarah yang berpengalaman? Dengan harga khidmat yang berpatutan, sila hubungi saya SEGERA sebelum anda ketinggalan! Emel saya sebelum jadual saya penuh pada tahun ini di haidie67@gmail.com ...


Anda Tanya CikguAdies Jawab!

Sunday, January 27, 2013

Hanging Gardens of Babylon (Ancient Iraq)

The Hanging Gardens of Babylon were considered to be one of the the greatest Seven Wonders of the Ancient World, and the only one of the Wonders which may in fact have been legendary. They were purportedly built in the ancient city-state of Babylon, near present-day Al Hillah, Babil, in Iraq. They are sometimes called the Hanging Gardens of Semiramis (in reference to the legendary Queen Semiramis).
The gardens were supposedly built by the Babylonian king Nebuchadnezzar II around 601 BC. He is reported to have constructed the gardens to please his homesick wife, Amytis of Media, who longed for the trees and fragrant plants of her homeland. The gardens were said to have been destroyed by several earthquakes after the 2nd century BC.

Sumber: http://www.youtube.com/watch?v=HDRze962yFU

No comments: